Gyakran Ismételt Kérdések

FAQs - Gyakran Ismételt Kérdések

Teljesen más az alap receptúra! Más gyártók a függőséget okozó Novoxx-al dolgoznak, ami a tetováló iparból ismert. Az OS Pigmentek kis ellenállásúak és könnyedén bejuttathatók a bőrbe. Kérjük, hogy ne keverje össze az OS Pigmenteket más gyártó festékeivel. Még, ha úgy is tűnne, hogy működik, a két típus alap receptúrája merőben eltérő. Nem tudjuk megjósolni sem, hogy mi történne ez által hosszú távon.

Mivel a festékek előállítása teljesen eltérő (a vas-oxid tartalmú festékeket hideg, az OS Pigmenteket meleg gyártási módszerrel állítják elő) a festékek egyáltalán nem elegyednek, ezáltal foltos lenne az eredmény.

Természetesen használható. Az előző sminktetováló kezelést követően azonban minimum 2-3 hónapnak el kell telnie, mielőtt az OS Pigmenttel is elkészítjük a sminktetoválást.

Igen.  Minél sötétebb a szín, annál könnyebben távolítható el lézerrel. A fehér pigmenteket nehéz eltávolítani, ezért szájtetoválás esetén nem javasoljuk a lézeres eltávolítást. A szem területén sem ajánljuk a lézert.

Hogy a szín milyen jól halványul, tűnik el, az a lézer típusától függ. Javasoljuk, hogy mindig konzultáljon egy orvossal. Előzetesen mindig egy kis ponton próbálják ki az eltávolítást és várjanak 24 órát, hogy lássák, mi történik. Ha a kezelés eredményes és nem okozott problémát, folytathatják a területen. Kérjük, mindig specialistához forduljon!

Bizonyos pigmentek még kaphatók, ám az OS Pigmentek megjelenése óta a kereslet irántuk annyira visszaesett Nyugat-Európában, hogy néhány szín gyártását már leállítottuk. Az OS Pigmenté a jövő, amely már most megfelel a közeljövőben bevezetésre kerülő, szigorúbb Európai Uniós szabályoknak is.

Gigaplast = igen, abszolút. A pigmentáció után azonnal vigye fel az érintett területre.

Transponder = Igen, sőt nagyon ajánlott, mivel a bőr texturáját finomabbá teszi, felkészíti a pigment gyorsabb befogadására.

Driver = Nem, nem szükséges.

Hígító = Az OS Hígító ajánlott, hiszen a festék viszonylag sűrű a magas pigmentkoncentráció miatt. A SC Classic, Skin és Intensive sorozathoz ajánlott Hígító azonban nem alkalmazható az OS Pigmentekkel.

Nem, ez a két fekete nem OS Pigment. Mivel azonban tökéletesen vas-oxid mentesek, hiszen szén alapúak, ezért az OS Pigmentekhez soroltuk őket a színskálán.

Az Ultra Black enyhén megváltozott a korábbi ugyanilyen elnevezésű festékhez képest, állaga krémesebb lett. Népszerű festék a szemkontúrhoz. A Power Black formulája egy továbbfejlesztett formula, ami egy teltebb, könnyen beépülő fekete színt ad.

A sminktetoválás, a testtetoválással ellentétben, nem tart örökké. Egyéntől függően általában 1-5 évig marad a permanent make-up a bőrben. Ez idő alatt a smink folyamatosan halványodik. Ezért, szintén egyéntől függően a sminktetoválást érdemes időként felfrissíteni.

A festék nem bomlik elemeire, ahogyan ezt az ásványi pigmentek teszik, csak az UV fény hatására halványodik. A különbség, ezek az új festékek egyenletesebben és lassabban halványulnak, miközben megőrzik az eredeti színüket.

A sminktetoválás során nem juttatjuk olyan mélyre a festékeket, mint a testtetoválás esetében. Az alkalmazott pigmentek (festékek) szemcsemérete is jóval kisebb, a könnyebb bejuttatás és a lágyabb végeredmény miatt. Ezért is nevezik a permanent make-up festékeket mikropigmenteknek. Az idő múlásával bekövetkező kopás ezen felül annak is köszönhető, hogy a festékek spontán lebomlása mellett, bőrünk sejtjei érzékelik az idegen anyagot. A védekező mechanizmusnak köszönhetően, a pigmenteket bőrünk megpróbálja „elszállítani”, kilökni magából.

Ennek rengeteg oka lehet.

Először is a bevitt festék színét enyhén megváltoztathatja bőrünk, hiszen a festék nem a bőrfelszínen, hanem a bőrben helyezkedik el, így tehát a bőr felső rétege, és ennek színe minimálisan ugyan de megváltoztathatja a színt. Fontos, hogy a tartós sminkkészítő figyelembe vegye bőrünk alapvető tónusát, és altónusát, hiszen a jól kiválasztott színárnyalat minimalizálja az elszíneződés lehetőségét.

A festék színe számtalan különböző pigment keveréke, melyeknek egyenként más lebomlási idejük van.

A környezeti hatások, mint például a napsugarak és a szolárium szintén képes módosítani a sminktetoválás színén. Ezek ellen természetesen tudunk, és érdemes is védekezni nemcsak egészségügyi okokból, hanem a sminktetoválásunk minél hosszabb ideig való megóvása érdekében. A Swiss Color utókezelő termékei között megtalálható stifteket érdemes száj és szemöldök tetoválásunkra használni, főleg a nyári időszakban.

A nem megfelelő minőségű festékek bizonytalan színt eredményezhetnek. Például egy barnának indult szemöldök könnyen és hamar pirosassá válhat, de gyakori, hogy a fekete szemkontúr elkékül, vagy elszürkül.

Amikor valaki szakembert választ, érdemes meggyőződni arról, hogy az adott kozmetikus magas minőségű anyagokkal dolgozzon.

A sminktetoválást, bár nem tart örökké, tartósan arcunkon viseljük, ezért fontos, hogy a végeredmény esztétikus és előnyös legyen, mely valóban szépségünket hangsúlyozza. A munka elvégzése nemcsak gyakorlati tudást, de esztétikai érzéket, forma- és színismeretet és tökéletes precizitást igényel a szakember részéről. Magyarországon hivatalosan csak erre külön képzett kozmetikusok végezhetnek sminktetoválást!

A szalon vagy a kozmetikus kiválasztásánál érdemes meggyőződni az adott szakember szaktudásáról, a használt termékek (gépek, festékek) megfelelő minőségéről. Egy ilyen kezelés esetében nem biztos, hogy megtérül a legolcsóbbat választani! A tartós sminkkészítés művészet, időt és pontosságot követel. Ne riadjunk vissza, ha esetlegesen magasabb árat hallunk, mint amire számítunk, hosszú távon jobban megéri, hiszen egy rosszul elvégzett tetoválás javítása ugyanis idő- és munkaigényesebb.

Mivel a sminktetoválás során tűt használunk, és a bőrben, nem a bőrfelszínen dolgozunk, rendkívül fontos a higiéniai szabályok betartása: egyszer használatos eszközök, higiéniai modulok használata és fertőtlenítés!

Általánosan bevett szokás, hogy a kozmetikus megkéri vendégét, hogy a kezelés előtt találkozzanak egy konzultációra, ahol közösen megbeszélik elképzeléseiket, esetlegesen kiválasztják a színt és a formát. Mivel szükség van a vendég és kozmetikusa közötti bizalomra ez jó alkalom, hogy megismerkedhessenek egymással. Ilyenkor általában egy festékpróbát is csinálnak, hogy leteszteljék, a festékre nem érzékeny-e a vendég. A jó minőségű pigmentek nem váltanak ki irritációt!

A sminktetoválás ára, szalononként változó lehet, az igazán olcsótól a rendkívül drágáig. Kozmetikusunk kiválasztásakor, ne engedjük, hogy az ár túlzottan befolyásoljon minket, inkább törekedjünk, a lehető legjobban felmérni a sminktetováló szaktudását, illetve az általa használt anyagok minőségét, hiszen a kezelés hosszú időre szól!

Attól függően, hogy milyen tetoválást szeretnénk, a kezelés ideje változik. A körültekintő és igényes munkához átlagosan két-három órára van szükség.

Többféle korrekcióról beszélhetünk.

A festékek befogadása egyénenként változó lehet. Ezt rengeteg körülmény és adottság befolyásolja, előre nehéz számolni ezekkel. Van, hogy az első alkalommal is tökéletesen befogadja bőrünk a pigmenteket, van azonban, hogy szükség van a kezelés megismétlésére. Ez a korrekció leghamarabb az első kezeléshez képest 1 hónap múlva végezhető el. Általában ennek időtartama rövidebb. A sminktetoválás ára tartalmazhatja a korrekciót, de gyakran külön adják meg a korrekciós kezelés árát, mely függhet a beavatkozás mértékétől.

Ha meglévő sminktetoválásunkat szeretnénk időről időre felfrissíteni, azt is nevezhetjük korrekciónak. Ilyenkor az alkalmazott festékkel újra felélénkítjük a meglévő tetoválást.

Ha valaki nem elégedett a már meglévő tetoválásával, természetesen általában van mód ennek javítására. Érdemes ilyen esetben felkeresni egy szakembert, és személyre szabottan megvitatni a javítás lehetőségeit. Tudnunk kell azonban, hogy egy meglévő tetoválást kijavítani (akár szín-, akár formakorrekcióról beszélünk), még nagyobb szaktudást és gyakorlatot igényel a kozmetikus részéről. Kezdő sminktetoválók ezért általában javításokat nem vállalnak. Azt is figyelembe kell vennünk, hogy a korrekció eredménye nem egy kezelés, hanem valószínűleg több beavatkozás után lesz valóban és teljesen látható, ezért türelmesnek kell lennünk. A munkát nehezíti, hogy nem mindig áll rendelkezésünkre az az információ, hogy előzőleg milyen festékkel illetve módszerrel dolgoztak.

A jó minőségű alapanyagokból előállított festék, nem vagy csak nagyon ritkán okoz irritációt/allergiát. Mivel azonban a festék bőridegen anyag, bejuttatás előtt meg kell győződnünk arról, hogy nem fog fellépni allergiás reakció a kezelést követően. Ezért minden esetben fontos, hogy a kezelés előtt allergia tesztet végezzen a kozmetikus a felhasznált festékkel. Az allergia tesztet a konzultáció során el lehet végezni, majd 24-48 óra elmúltával elvégezhetjük a kezelést is.

Ha az általunk kiválasztott szakember elmulasztja az első kezelés előtti konzultációt és allergia tesztet, az felelőtlenségre vall.

A baleseti vagy műtéti hegek sminktetoválással történő eltüntetése nagy gyakorlatot, speciális technikát és külön képzést igényel. Egy jól elvégzett esztétikai helyreállító tetoválás azonban, sokat javít a heges terület összképén.

Egy munkájával szemben igényes kozmetikus minden esetben megkéri vendégét, hogy az első kezelés előtt találkozzanak egy megbeszélésre, ahol megismerkedhetnek, megbeszélhetik elképzeléseiket, kiválaszthatják a megfelelő színt és formát, továbbá elvégezhetik a festékpróbát, az allergia kizárása érdekében. Fontos, hogy kialakuljon a kölcsönös szimpátia, egymás megértése, az elvárások átbeszélése, hogy a végeredmény mindkét fél számára megelégedést nyújtson.

Sminktetováló Akadémia by Swiss Color® képzései

Belépés

Regisztráció

Ez az oldal cookie-kat használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Az 'ok' gomb megnyomásával hozzájárulsz az adatok tárolásához. Amennyiben nem fogadod el, a teljes adatvédelmi tájékoztatót itt találod meg.