VI. Sminktetováló Konferencia

Idén hatodik alkalommal került megrendezésre az országos Swiss Color Sminktetováló Konferencia, ahol közel száz szakember vehetett részt. Olyan előadások kerültek sorra, mint a pigmentológia tudománya, a bőr diagnosztizálása a sminktetováló szemszögéből, a microblading technika, különböző korrekciós eljárások, valamint, hogy hogyan vezessünk sikeres vállalkozást „flow élménnyel”. Az élő bemutató során egy több színnel készített füstös szemhéjtetoválást mutattunk be. Dr Krasznai Zsolt pedig betekintést adott a különböző plasztikai sebészeti eljárásokba, és megvitattuk, mire kell ügyelni ilyen esetekben a sminktetoválás során.

swiss color permanent make up 2017 03 20 0120A reggeli állófogadás után a konferenciát Lakat Edina (Swiss Color Akadémia - oktató) füstös szemhéjtetováló bemutatójával kezdtük. Edina részletesen elmagyarázta a technikáját, hasznos gyakorlati tippeket adott, beszéltünk a használt pigmentek (OS Nero, Forrest -zöld), a különböző gépbeállítások technikai paramétereiről, illetve a kontúrozás, starozás, rétegelés és pontozás trükkjeiről.

Vámos Monika, a Swiss Color Magyarország vezetője, és a Swiss Color Akadémia megalapító oktatója egy olyan különleges témához nyúlt, amelyet ritkán érint a szakma, holott a sminktetováló szakember elsődleges eszköze és munkafelülete is egyben. Ez pedig a bőr. A kívánt eredményt akkor tudjuk elérni, ha tisztában vagyunk a bőr tulajdonságaival, amin dolgozunk. Ehhez elengedhetetlen a helyes diagnózis a különböző besorolások alapján, de ezen kívül természetesn számtalan paraméter figyelembevételére is felhívta a figyelmet Monika.

Bizinger Katalin (Swiss Color Akadémia - megbízott oktató) a pigmentológia tudományáról beszélt olyan megközelítésében, ahogy eddig még nem hallottuk. Az előadásban összehasonlításra kerültek a szerves, szervetlen illetve szintetikus alapanyagok felhasználás, eredmény, színárnyalatok, biztonság tekintetében.

 swiss color permanent make up 2017 03 20 0001  swiss color permanent make up 2017 03 20 0061  swiss color permanent make up 2017 03 20 0051

 

Ebédidőben a résztvevőknek lehetősége volt kipróbálni különbözős sminktetováló készülékeket, modulok és pigmenteket, erre a célra kialakított speciális gyakorlófelületen, továbbá megismerkedhettek egy forradalmi újdonsággal, amely megkönnyíti a szakemberek adminisztrációját, és professzionális vendégkezelést, adatnyilvántartást kommunikációt tesz lehetővé. Ezt a programot a Swiss Color Magyarország felkérése fejlesztették ki, abból a célból, hogy partnereink számára felszabadíthassuk az értékes időt, ami elvész a sok adminisztráció során. Erről a programról hamarosan bővebben is tájékoztatást adunk.

A délutáni előadássorozatot ismét Bizinger Katalin (Swiss Color Akadémia - megbízott microblading oktató) nyitotta meg, bemutatva a microblading technika trükkjeit, összehasonlítva ezta népszerű manuális technikát a hagyomás gépi sminktetoválással.

Csiba Katalin (Swiss Color Akadémia - oktató, Swiss Color Győr-Moson-Sopron megyei képviselője) saját prakszisában előforduló esettanulmányokon keresztül mutatta be régi, elhalványult, elszineződött vagy akár elrontott sminktetoválás korrekciós lehetőségeit, továbba hasznos gyakorlati tippeket adott konkrét színek, árnyalatok használatára és kikeverésére.

Bartus Márta (Swiss Color Akadémia - oktató) egy szintén elég ritkán szóba kerülő témakörrel készült, ez pedig kivételesen nem szakmai, hanem üzleti volt. Márta megosztotta személyes tapasztalatait és nézőpontját a sikeres vállalkozással kapcsolatban, olyan megközelítésben, ami az üzleti világban ritka: hogyan vezessük a vállalkozásunkat örömmel, hogyan érjünk el sikereket, miközben a munkánk során átélhetjük a "flow élményt".

 swiss color permanent make up 2017 03 20 0075  swiss color permanent make up 2017 03 20 0114  swiss color permanent make up 2017 03 20 0252  swiss color permanent make up 2017 03 20 0205

 

Dr Krasznai Zsolt, plasztikai sebész elfogadta a felkérésünket, így a napot egy vele folytatott érdekfeszítő beszélgetéssel zárhattuk, ahol Vámos Monika néhány gyakran ismételt kérdését megválaszolva, a doktor úr szívesen adott tanácsot a hallgatóság számára is. A plasztikai sebészet és a sminktetoválás területe olykor igen határos, így fontosnak éreztük a tájékoztatást, hogy különböző szépészeti beavatkozások, műtétek, töltések előtt és után mire kell ügyelnie a sminktetováló szakembernek.

swiss color permanent make up 2017 03 20 0314

A Swiss Color Partner Program lehetővé tette, hogy a Silver Partnereink számukra fenntartott helyeket foglaljanak el az első sorokban, de öröm volt számunkra, hogy a konferencia végén köszönthettük, oklevéllel és egy értékes ajándékcsomaggal lephettük meg első Gold Partnerünket.

swiss color permanent make up 2017 03 20 0308A látogatóknak részt vehettek egy tombolán is, ahol egy 840.000 Ft értékű Swiss Liner Infinity sminktetováló készüléket sorsoltunk ki. Boldog nyertesünk azóta már szolgálatba is állította ezt a népszerű és közkedvelt új gépét. Reméljük, az Infinity nyútjotta előnyök lehetővé teszik számára, hogy munkájában még több örömet leljen és még nagyobb sikereket arathasson.

 

Konferenciánkon készült képeket a galériában megtekinthetik.
Facebook oldalunk több élő bejelentkezésből is tájékozódhat az, akinek nem állt módjában a rendevzényen személyesen is ott lenni: www.facebook.com/sminktetovalas

 

Köszönettel tartozunk a hazai szakemberek számára, akik évről-évre töretlen lelkesedéssel, nyitottsággal és fejlődni akarással ülnek a hallgatóság sorai között. Jó volt találkozni a régi és új arcokkal, és igazán baráti hangulatban, sok tanulással és nevetéssel együtt tölteni ezt a napot.
Külön köszönet jár előadóink számára is, aki határtalan felkészültséggel és lelkiismeretességgel igyekeztek minél több tudásukat és tapasztalatukat megosztani mindenkivel. Büszkék vagyunk a Swiss Color Magyarország csapatára!

 

Tekintse meg rövid filmünket a 2017-es Swiss Color Sminktetováló Konferenciánkról itt!

 

fb borito 

 

Sminktetováló Akadémia by Swiss Color® képzései

cimkék

Belépés

Regisztráció

Ez az oldal cookie-kat használ a felhasználói élmény javítása érdekében. Az 'ok' gomb megnyomásával hozzájárulsz az adatok tárolásához. Amennyiben nem fogadod el, a teljes adatvédelmi tájékoztatót itt találod meg.