VIII. Sminktetováló Konferencia by Swiss Color
2019 április 7-8.

(vasárnap-hétfő)

A Swiss Color Hungary által szervezett Sminktetováló Konferencia 2019-ben nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre. Az elmúlt években mindig igyekeztünk úgy alakítani a programot, hogy tapasztalatainkra és a résztvevők visszajelzéseire alapozva a lehető legtöbb tudást tudjuk megosztani a résztvevőkkel, hogy igazán hasznos segítséget nyújthassunk a hazai szakemberek számára.
Ahogyan azt már megszokott, egy elképesztő szakmai gárdával a hátunk mögött lelkesen készülünk 2019. legnagyobb magyar konferenciájára. Garantáltan érdekes témákkal, izgalmas élő bemutatókkal és egyedi lehetőségekkel várunk Titetek.

Kíváncsi vagy milyen volt a 2019-es Sminktetováló konferencia? Tekintsd meg kisfilmünket a rendezvényről!

Tekintsd meg a korábbi konferenciáinkon készült filmeket!

VII. Sminktetováló Konferencia – 2018

VI. Sminktetováló Konferencia – 2017

V. Sminktetováló Konferencia – 2016

Program

1. nap

ELŐADÁSOK

9:00-10:00

Érkezés és regisztráció

10:00-10:15

MEGNYITÓ: Barna Alexandra, Németh Kata

10:15-11:15

Bőrdiagnosztika a sminktetoválás szempontjából, bőrtípusok elemzése: Juhász Klára, Báthory Katalin, Vámos Mónika

11:15-11:45

Bőrszín típusok elemzése, csoportosítása: Bizinger Kata

11:45-12:15

kávészünet

12:15-12:45

Készítsük el együtt! – Interaktív szemöldöktervezés élő modellen: Csiba Katalin

12:45-13:30

Pigmentek, keverjünk vagy ne?: Bizinger Katalin

13:30-14:30

ebédszünet

14:30-15:00

Hogyan válassz technikát – Szálazás, satírozás vagy ezek kombinációja?: Lakat Edina

15:00-15:30

Mit szabad és mit nem? – Krónikus és akut betegségek a sminktetoválás tükrében: Vámos Monika

15:30-15:45

kávészünet

15:45-16:15

Hogyan építs a saját nevedből márkát?: Bartus Márta

16:15-17:00

 Énmárkaépítés és személyes marketing: Barna Alexandra

17:00-17:30

Ünnepélyes zárás, tombola sorsolás

2. nap

GYAKORLAT

A konferencia második napján a belépőjegyed feljogosít arra, hogy a nagyteremben tartott élő bemutatókat kedved szerint végig nézd, részt vehess személyreszabott üzleti és marketing tanácsadáson a business cornerben, illetve beülhess a Miniakadémia gyakorlati foglalkozásaira. A napodat magad állíthatod össze, így akár minden programon részt vehetsz, hogy a lehető legtöbb hasznos információval távozhass. A bemutatók megtekintéséhez és a business corner-es beszélgetésekhez nem szükséges külön regisztrálnod, hanem szabadon vándorolhatsz egyik állomástól a másikig, ahogy neked jól esik.

V

NAGYTEREM

A Sminktetováló Akadémia oktatóinak bemutatója

10:30-12:30

DÉLELŐTTI BEMUTATÓK 

  • Microshading eljárással készített szemöldök: Bándi Bernadett
  • Klasszikus szemöldöktetoválás gépi szálazási technikával: Bartus Márta
  • Szájtetoválás: Tordai Tímea

13:30-15:30

DÉLUTÁNI BEMUTATÓK

  • Microblading és microshading kevert technikával készített szemöldök: Bizinger Kata
  • Softpowder gépi szemöldöktetoválás: Lakat Edina
  • Areola pigmentáció: Vámos Monika

10:00-16:00

BUSINESS CORNER

Tanácsadás, beszélgetés, interjú Barna Alexandrával és a Beauty Marketing Experts csapattal rapid randi jelleggel. Gyűjtsd össze előre a marketinggel kapcsolatos kérdéseidet és tedd fel szakértőinknek, akik a helyszínen kínálnak majd megoldást ezekre.

VIP TEREM

Monika Poskute:

microshading képzés

A férőhelyek száma korlátozott,
ezért jelentkezz mihamarabb, nehogy lemaradj a soha vissza nem térő alkalomról.

(Max. 15 fő)

10:00-15:00

Nemzetközi microshading képzés – szemöldöksatírozás microblade-del

Monika Poskute litván származású sminktetováló szakember és Nemzetközi Swiss Color Master trainer. Fiatal kora ellenére óriási sikereket ért el hazájában és világszerte. Egyedi, érthető, gyakorlatorientált képzéseivel már bejárta a világot Kanadától Dubai-ig, és most másodszor látogat Budapestre, hogy a hazai szakemberekkel is megoszthassa tudását.

A képzés során Monika részletesen beavat az általa kidolgozott Microshading technika rejtelmeibe elméletben, és megtanítja neked, hogyan alkalmazhatod ezt az eljárást a vendégeiden a tökéletes végeredmény elérése érdekében. Hogy a tudásod elmélyüljön, te magad is gyakorolhatod a microshadinget gumifelületen, illetve Monika élő bemutatóján végignézheted, hogyan készül egy ilyen különleges, finom és természetes hatású szemöldök tetoválás manuálisan. Ha szeretnél ezen az egyedülálló VIP képzésen részt venni a konferencia keretében, ehhez a VIP jegyet kell megváltanod. A részvétel feltétele, hogy sminktetováló vagy microblading gyakorlattal rendelkezz, hiszen ez a haladó képzés nem az alapoktól indul, teljesen kezdőknek nem ajánljuk.

Ismerkedj meg Monika Poskute-val közelebbről és olvasd el az októberben nekünk adott interjúját. >>>

MINIAKADÉMIA

A Miniakadémiát először a tavalyi évben vezettük be és óriási sikere volt, elképesztő létszámban vettetek részt a foglalkozásokon. Éppen ezért idén is szerves része lesz ez a konferenciánknak. A Miniakadémián 1 órás blokkokban, délelőtt a kezdő szakemberek számára nyújtunk segítséget és betekintést, délután pedig a haladó, gyakorlott szakemberek csiszolhatják a technikájukat. Oktatóink segítségével a vezetett foglalkozáson lehetőséged van kipróbálni a Swiss Liner készülékeket, illetve a különleges japán pengéinket, és gumifelületen gyakorolni különböző technikákat. Mivel a Miniakadémián fontosnak érezzük, hogy mindenkire kellő figyelmet tudjunk fordítani abban az egy órában, így a csoportok létszáma minimális, és előzetes regisztrációt igényel. Regisztrálni a rendezvény első illetve második napján, a regisztrációs pultnál tudsz majd.

10:30-12:30

Miniakadémia – foglalkozás kezdők számára

10:30-11:30
11:30-12:30
Oktatók: Vámos Monika és Lakat Edina

13:30-15:30

Miniakadémia – foglalkozás haladók számára

13:30-14:30
14:30-15:30
Oktató: Bándi Bernadett

TOMBOLA

1. díj:

Swiss Liner Infinity sminktetováló készülék
amelynek értéke 840.000 Ft

2. díj:

Személyes konzultáció Vámos Mónikával és Barna Alexandráva (4 óra) + Szépségipari Marketing Kisvállalkozóknak könyv

3. díj:

Báthory Katalin és Juhász Klára ajándéka: Bőrdiagnosztikai könyvek (2 db)

ÁRAK

A konferenciánk két napos, így te is akkor hozhatod ki belőle a maximumot, ha mindkét napra eljössz.

Mi a fontosabb a munkád során? A mély elméleti ismeret, vagy a kézügyesség és naprakész technikák alkalmazása? Szerintünk ezt a kettőt nem lehet markánsan különválasztani, ezért is épül fel úgy a rendezvényünk, hogy elméleti és gyakorlati tudást is meg tudjunk osztani veletek. Éppen ezért érdemes a rendezvény mindkét napjára jegyet váltanod, hogy minden lehetőséget 100%-ig ki tudj használni.

Természetesen, ha csak az első vagy csak a második napra tudsz eljönni, akkor lehetőséged van egynapos jegyet is váltani. Ha szeretnél Monika Poskute VIP képzésén részt venni, akkor válts VIP kombinált jegyet. Monika képzése az első napon elhangzott két előadására, és a második napot tartott elméleti oktatására épül, gyakorlattal kombinálva.

Mire jogosít fel a belépőjegyed?

Ha az ELSŐ NAPOS jegyet veszed,

akkor a 9:30-17:30-ig tartó előadás sorozatot hallgathatod végig 2019. április 7-én, vasárnap. Ezen felül természetesen vendégül látunk kávéra, frissítőkre és ebédre a nap folyamán. Aznap jogosult vagy a helyszíni kedvezményeket igénybe venni termékvásárlás vagy képzésre való jelentkezés során. Sajnos azonban lemaradsz a második napra tervezett gyakorlati bemutatókról, a MINI AKADÉMIA gyakorló foglalkozásairól és a BUSINESS CORNER-ben zajló személyreszabott üzleti tanácsadásról illetve a tomboláról, ahol értékes nyereményeket sorsolunk ki.

Ha MÁSODIK NAPOS jegyet veszel,

akkor lemaradsz a vasárnapi (2019.04.07) előadásokról, amelyek jó része a második napon bemutatásra kerülő technikákhoz kapcsolódnak, illetve a tomboláról. Azonban a második napon megtekintheted a gyakorlati bemutatókat, részt vehetsz a MINI AKADÉMIA gyakorlati foglalkozásain, és személyre szabott üzleti tippeket kérhetsz a Beauty Marketing Experts tanácsadóitól. Igénybe veheted azonban a helyszíni kedvezményeket termékvásárlás vagy képzésre való jelentkezés esetén. Természetesen második napon is vendégül látunk, finom ételekkel és italokkal kedveskedünk nektek.

Ha KOMBINÁLT jegyet veszel,

akkor szinte minden a tiéd lehet. Lehetőséged van az első napon elhangzott eladásokból maximálisan profitálni, a második napon végig nézhetsz 6 gyakrolati bemutatót, beiratkozhatsz a MINI AKADÉMIA gyakorlati foglalkozásaira, beülhetsz a BUSINESS CORNER-be, hogy a Beauty Marketing Experts tanácsadói hasznos és személyre szabott tippekel lássanak el, illetve részt vehetsz a tombolán, ahol nagyértékű nyereményeket sorsolunk ki közöttetek. A helyszíni kedvezményekre is jogosulttá válsz, illetve mindkét nap íncsiklandó ételekkel és italokkal biztosítjuk a kényelmeteket.

Ha VIP jegyet vásárolsz,

akkor kivételes lehetőségben van részed! Az első napon lehetőséged van az elhangzott eladásokból maximálisan profitálni, a hétfőn (2019.04.08) pedig együtt tölthetsz egy napot Monika Poskute nemzetközileg oktatóval, aki megtanítja neked a maga által kifejlesztett microshading eljárás csínját-bínját. Ez egy nem mindennapi alkalom, hogy ilyen elismert szaktekintélytől elsőkézből tanulhass egy olyan eljárást, amelyet még csak alig néhányan végeznek az országban. Ezen felül, a maradék idődben megnézheted a más teremben zajló gyakorlati bemutatóinkat, illetve beülhetsz a BUSINESS CORNER-be, hogy a Beauty Marketing Experts tanácsadói hasznos és személyre szabott tippekel lássanak el. Ezen felül a tombolán is részt vehetsz, ahol nagyértékű ajándékokat sorsolunk ki. Mindkét napon vendégüllátunk finomságokkal, továbbá különleges kedvezményeket biztosítunk a helyszíni vásárlások vagy képzésre való jelentkezések esetén.

Ha TANULÓ jegyet váltasz

(az első 15 kozmetikus tanuló, aki igazolni tudja, hogy iskolában tanul) óriási kedvezménnyel válthat jegyet a konferencia első napjára, hogy tudását megalapozza és látásmódját szélesítse. Ha azon gondolkozol, hogy elkezd megtanulni a sminktetoválást, ez a kedvezményes lehetőség neked szól, mert biztosan sok érdekes dolgot fogsz hallani, ami segíthet a jövőben döntéseid során is. Ha a gyakorlati bemutatókat is szeretnéd megnézni, úgy arra a napra külön kell jegyet váltanod (sajnos arra nem áll módunkban tanulói kedvezményt adni).

Fizetés és lemondás

A rendezvényre való jelentkezés a részvételi díj megfizetésével válik véglegessé. Számunkra fontos, hogy színvonalas rendezvényt szervezzünk, amibe az is beletartozik, hogy kényelmes, ízléses helyszínt, finom és elegendő ételt biztosítsunk a résztvevők számára. Ehhez azonban pontos képet kell kapnunk a tényleges részvételi létszámról. Ezért a jegyvásárláskor előre fizetés szükséges. Nem szeretnénk azonban túl nagy anyagi terhet a nyakába róni senkinek, így KOMBINÁLT és VIP jegyek esetén lehetőségetek van arra, az árat két részletben (jelentkezéskor és a rendezvény előtt max. 1 héttel) fizethessétek be. Reméljük, ezzel megkönnyítjük számotokra a jelentkezést.

Ha valaki jelentkezett a konferenciára és befizette a jegy árát (vagy KOMBINÁLT ÉS VIP jegy esetén a jegy árának felét), azonban mégsem tud részt venni a rendezvényen, sajnos utólag nem áll módunkban a résztéveli díjat visszafizetni. Megértéseteket köszönjük.

Miért gyere el?

R

Mert az ország legrégebbi és legnagyobb sminktetováló konferenciáján minden évben a szakma legkiemeltebb képviselőivel találkozhatsz.

R

Mert a Swiss Color közösséghez tartozni jó! Köztünk rátalálsz arra a szakmai és emberi támogatásra, amire minden szakembernek szüksége van.

R

Mert előadásainkon akkor is rengeteget fejlődhetsz, ha más gyártó termékeivel dolgozol.

R

Mert olyan erős szakmai programot sűrítettünk ebbe a két napba, hogy egész évre feltöltődhetsz tudással!

R

Mert oktatóink egytől-egyig sikeresek és elismertek a saját területükön, így a legjobbaktól tanulhatsz!

Előadóink

Vámos Mónika

Egészségügyi szakkozmetikus, kozmetikus mester, sminktetováló és orvosi tetováló szakember, oktató, Swiss Color Magyarország tulajdonosa, Sminktetováló Akadémia by Swiss Color alapítója és vezető oktatója

Monika több mint harmincöt éves tapasztalattal rendelkezik a szépségipar területén, mint kozmetikus és több mint 28 éve sminktetovál. Saját szalonja vezetése mellett hosszú évtizedeken át nevelte ki a kozmetikus szakma fiatal generációit, oktatott és vizsgáztatott iskolákban, oktat sminktetoválást és maga is rengeteg továbbképzésen vett és vesz részt a mai napig. 2010 óta a Swiss Color kizárólagos magyarországi képviselője és a 2014 óra működő Sminktetováló Akadémia by Swiss Color megalapítója és vezető oktatója.

Monika számára a munkája elhivatottság és mindig az olyan eljárások érdekelték, amelyek valóban megoldást kínálnak vendégei problémájára, nem pusztán átmenetileg szépítik meg őket. Mivel eredetileg orvosnak készült, a kozmetikus szakmához is ilyen hozzáállással közelít. Az elmúlt években munkája során az orvosi tetoválásokra fektette a hangsúlyt, és mára munkájának nagy százalékát ez is teszi ki. Naponta találkozik mellrákból felépült hölgyekkel, akik számára egy areola tetoválás által visszaadja a komfortérzetet és hozzájárul ezzel a nők önbizalmának helyreállításához.

Monika a Sminktetováló Konferencia első napján két előadást tart. Az első előadás során Juhász Klárával és Báthory Katalinnal együtt a bőrtípusok elemzésről fognak beszélni, ahol Monika kimondottan a sminktetoválás szempontjából közelíti meg a kérdést, és elmagyarázza miért is fontos a bőrt helyesen diagnosztizálnunk, hogyan befolyásolják a különböző bőrtípusok a választott technikát, színt és várható gyógyulást.

Második előadása a krónikus és akut betegségekről szól, különös tekintettel a gyakran kérdéses vagy épp mindig tilos egészségügyi körülményekre, melyek a sminktetoválást befolyásolják vagy lehetetlenné teszik. Fontosnak érzi Monika, hogy a vendégnek soha ne ártsunk, hiszen hozzánk megoldásért fordul, de ehhez tisztában kell lennünk saját lehetőségeinkkel és korlátainkkal.

A konferencia második napján élőben elkészít egy areola tetoválást, amelyet a résztvevők az első lépésektől az utolsókig végigkísérhetnek. Ritkán láthatnak a szakemberek ilyen érdekességet ezen a szakmai területen, hiszen ez az eljárás általában kiemelkedően intim környezetet és óriási bizalmat igényel a páciens részéről.

Bizinger Kata

kozmetikus, vegyész technikus, sminktetováló és microblading szakember, Sminktetováló Akadémia by Swiss Color microblading és pigmentológia oktatója

Kata, Vámos Monika tanulójaként kezdte kozmetikusi pályafutását nagyjából 15 évvel ezelőtt, mára azonban kizárólag sminktetoválásokat készít gépi illetve manuális technikákkal. Jelenleg Magyarországon és Jordániában dolgozik felváltva, de élt már korábban más külföldi országban is. Éppen ezért óriási rálátása van nemcsak a közép-európai, de a tőlünk eltérő bőrszín típusokra is. Vegyész technikusként pedig senkihez nem fogható tudásra tett szert a pigmentológia területén is. Nincs olyan kérdés ezen a területen, amire ne tudna választ adni.

A Sminktetováló Akadémia by Swiss Colorhoz két éve csatlakozott, így Monika és Kata most, évekkel később, újra szorosan együtt dolgoznak. Az Akadémián belül Kata a manuális technikák szakértőjeként microblading és microshading képzéseket tart, továbbá együtt kidolgoztunk egy mindenre kiterjedő, igazán egyedülálló pigmentológia és színelméleti tananyagot, ami új világokat nyit meg a sminktetoválás területén minden érdeklődő szakember előtt.

Kata a konferencia első napján két előadást is tart a résztvevők számára. Az első előadása a bőrszín típusok elemzéséről, felismerésének fontosságáról szól, hiszen ez az egyik alapvető tényező, ami a színválasztást majd később a gyógyulást befolyásolja. Ezt követően a pigmentekről is hosszan beszél majd egy későbbi előadásban, amelynek során kitér arra, hogy érdemes-e vagy kell-e kevernünk a színeket, illetve hogyan tudjuk ránézésre megállapítani egy adott színről, hogy abban mi a domináns szín, hogyan fog egy adott bőrtípusban viselkedni, és milyen esetekben érdemes választani.

Második napon Kata a microblading és microshading, vagy a manuális szálazási és satírozási technikákat ötvözve fog egy szemöldöktetoválást elkészíteni élőben. Izgalmas kohéziója ez a különböző eljárásoknak és a végeredmény garantáltan egyedi, mégis finom és természetes hatású lesz.

Csiba Katalin

kozmetikus mester, sminktetováló szakember, oktató,
Sminktetováló Akadémia by Swiss Color regionális oktatója

Csiba Katalin Győr-Moson-Sopron megye meghatározó alakja a szépségszakmában. Kozmetikus óriási gyakorlattal és szakértelemmel rendelkezik és a mai napig végez kezeléseket visszajáró vendégein. Kata 10 éves tapasztalattal bír a sminktetoválás területén is, vendégköre pedig olyan széles, hogy oktatásokra szinte már nem is marad ideje.

A Swiss Color Győr-Moson-Sopron megyei képviselőjeként gondoskodik arról, hogy a környékbeli szakemberek számára szakmai segítséget és könnyű termékutánpótlást biztosítson. A Sminktetováló Akadémia by Swiss Color oszlopos dísztagja a kezdetek óta, bár a gyakorlati oktatások Kata eseménydús szakmai életében kizárólag saját régiójára terjed ki. Ezért is örülünk minden évben, hogy a konferenciánkon való szereplést mindig vállalja, hogy így legalább egy évben egyszer biztosan találkozhassanak vele is a résztvevők. Egyedi személyisége és utánozhatatlan lendülete rendszerint magával ragadja a közönségét.

Kata a konferencia első napján egy egymásra épülő előadássorozatot követően élő modellen fogja a szemöldöktervezést bemutatni, úgy, hogy modelljét az őt megelőző előadók, az előadásaikban elhangzottak alapján részletesen diagnosztizálnak, Kata pedig ezután áll neki a tervezésnek, megindokolva, hogy a hallottak miért jelentenek fontos információt egy szakember számára már a tervezés lépéseinél is.

Lakat Edina

kozmetikus, sminktetováló szakember, 
Sminktetováló Akadémia by Swiss Color oktatója

Edina 23 éves szakmai múltra tekint vissza a sminktetoválás területén és itthoni és olaszországi szalonjában kizárólag a sminktetoválás szolgáltatást nyújtja.

2 éve csatlakozott a Sminktetováló Akadémia by Swiss Color oktatóinak köréhez és azóta a gépi szemöldöktetoválás eljárások fő oktatójává vált. Munkájában elképesztően maximalista, soha nem elégszik meg félmegoldásokkal és határtalan türelemmel és precizitással nyúl minden vendégéhez. Gyönyörű munkái magukért beszélnek. Ugyanez az odaadás jellemzi Edinát oktatás közben is, lelkesen igyekszik minden tanulójának átadni az összes tapasztalatát.

Edina a konferencia első napján szakterületéhez mérten arról tart előadást, hogy mikor milyen szemöldöktetoválási technikát érdemes választanunk. Van, amikor a vendég konkrét igénnyel érkezik, de nekünk szakembereknek azt is tudunk kell kezelni, ha a vendég által választott módszer, forma, színvilág nem megfelelően illeszkedik az arcához vagy épp kivitelezhetetlen. Ezért fontos, hogy pontosan tisztában legyünk azzal, hogy mik a mi lehetőségeink, és már első ránézésre lássuk, melyik technika állna a vendégünknek a legjobban.

A második napon Edinától egy gépi technikával elkészített Softpowder szemöldököt tekinthetnek meg a résztvevők az elejétől a végéig. A bemutató során a résztvevők maguk is megbizonyosodhatnak Edina határtalan profizmusáról.

Bartus Márta

sminktetováló szakember
Sminktetováló Akadémia by Swiss Color kiemelt szakmai és üzletfejlesztési tanácsadója

Márta több mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik a sminktetoválás területén, és mára egy nagy budapesti szalon büszke tulajdonosa, ahol rajta kívül még három kolléganő képviseli ugyanazokat az értékeket, amelyet Márta is. Munkája során a szemöldök gépi tetoválására szakosodott és 90%-ban ilyen munkákat is végez. A klasszikus, finom vonalvezetésű szemöldök a védjegye, és számára egy szemöldök tervezés néhány pillanat alatt megszületik fejben, ahogy a vendége belép az ajtón.
A Sminktetováló Akadémia by Swiss Colorhoz 2014-ben a kezdetekkor csatlakozott oktatóként és azóta is aktívan részt vesz az Akadémia életében. Márta és Monika hosszú évtizedekre visszanyúló ismeretsége több, mint munkakapcsolat, de a napi munkájuk során is szoros köztük az együttműködés.

Mivel Márta az elmúlt éveket arra szánta, hogy nemrégiben megnyílt szalonjának hírnevét még ismertebbé tegye, saját bőrén tapasztalt meg olyan működő üzleti fogásokat, amelyeket azóta is sikerrel kamatoztat. Rengeteg vendége és üzleti tevékenységei miatt Mártával úgy döntöttünk, hogy a sminktetoválás gyakorlati oktatását és diákjait átadja Lakat Edinának, ő pedig mint kiemelt szakmai és üzletfejlesztési tanácsadó működik a továbbiakban az Akadémia keretein belül. Közösen nagyon izgalmas szakmához kapcsolódó, de üzleti képzésekre készülünk.

Márta előadása témájának éppen ezért választotta azt a témát, hogy hogyan tud valaki a saját nevéből márkát építeni. Ebben a szakmában mi elsősorban magunkat adjuk el, hitelesnek kell lennünk és bizalmat ébresztenünk a vásárlóban, mert ez alapán fog valaki első körben dönteni. Persze a szakmai felkészültéség és alázat is fontos, de ebben az előadásban arról lesz szó, hogy hogyan tudod elérni, hogy a vendégek megjegyezzék, sőt keressék a nevedet, hogy azt jelentsen valamit.
Természetesen nem maradhat el az sem, hogy Márta elkészítsen a konferencia második napján egy klasszikus gépi szálazással készült szemöldöktetoválást sem. Az érdeklődők is jól elleshetik Márta gyakorlati trükkjeit.

Bándi Bernadett

Sminktetováló szakember, microblading specialista Sminktetováló Akadémia by Swiss Color megbízott oktatója

Betti 11 éve kozmetikus és 8 éve sminktetovál. Rengeteg vendége a bizonyíték arra, hogy munkájában a tökéletességre törekszik, nincsenek esetlegességek csak gondosan megszerkesztett vonalvezetés és teljes összhang. Betti számára a legnagyobb örömet az nyújtja, hogy kiélheti minden kreativitását, hiszen minden vendég egyedi, új kihívásokat állít elé.

A Sminktetováló Akadémia by Swiss Color oktatói csapatához Bizinger Katalinnal egy időben, 2 éve csatlakozott. A részletek embereként az oktatásai során is óriási hangsúlyt fektet arra, hogy tanítványait is a precizitásra, és a véletlenszerűség helyett a tudatosságra tanítsa. Októként is azt vallja, hogy minden egyes általa tartott tanfolyam számára is fejlődési lehetőség, hiszen valójában tanár és diákja együtt tanulnak.

Betti a konferencia második napján a rá jellemző aprólékossággal megtervezett microshading szemöldök technikát fog bemutatni modelljén a résztvevők számára. Ez tulajdonképpen nem más, mint az árnyalt manuális pixeltechnika.

Tordai Tímea

kozmetikus, sminktetováló szakember, oktató, Sminktetováló Akadémia by Swiss Color regionális oktatója

Timi 20 éve kozmetikus, és 15 éve arra is időt szán, hogy a kozmetikus szakma utánpótlásának gyakorlati oktatást tartson mesterként. 16 évvel ezelőtt kezdett sminktetoválni, és azóta a munkájának jelentős hányadát a kozmetikai tetoválás teszi ki, bár az arckezeléseket ugyanolyan lendülettel, elhivatottsággal és precizitással végezni.

Óriási tapasztalattal és rutinnal a kezében elképesztően ízléses, finom és természetes hatású tetoválásokat készít. Imádja a szakmájában, hogy az ilyen ütemben fejlődik, és ez a rohamos haladás őt is motiválja, hogy mindig naprakész legyen.

Timi szerint kicsit mindenhez érteni kell egy szépségipari szakemberhez, ami már önmagában is izgalmas kihívások elé állítja az embert, arról nem is beszélve, hogy minden vendég egyedi, így szakemberként mindig szükség van a kreativitásra, és egyáltalán nem futószalag munka, amit végezni kell. Azon ritka sminktetoválók egyike, akinek a kedvenc területe a szájtetoválás.

Timi a konferencia második napján épp ezért egy szájtetoválást fog bemutatni az résztvevőknek, úgy, hogy közben fény derül arra, hogyan lehet a különböző technikákat ötvözni, illetve a többféle színárnyalattal játszani.

Monika Poskute

A litván származású Monika fiatal kora ellenére hihetetlen karriert futott be sminktetoválóként illetve nemzetközi oktatóként. Pályafutását sminkesként kezdte így az ebből adódó formai érzéke nagy segítségére van a sminktetoválások megtervezésekor is. Gépi és manuális technikákat egyaránt alkalmaz függően attól, hogy vendége adottságai mit igényelnek. Rengeteg képzésen fejlesztette saját tudását, ám kísérletező típusként maga is kifejlesztett saját technikákat. Munkájához a Swiss Colort választotta, és nagyon hamar elismert nemzetközi oktatója lett a Swiss Colornak, így Kanadától Dubaiig világszerte tart oktatásokat.

Magyarországra először tavaly októberben látogatott a Sminktetováló Akadémia by Swiss Color meghívásának eleget téve, hogy a hazai szakemberek számára mutassa be egyedülálló microshading technikáját. Óriási sikerei ellenére Monika megőrizte szerénységét, emberségét és őszinteségét és hihetetlen alázattal áll a munkájához, legyen szó akár egy szemöldöktetoválás elkészítéséről akár oktatásról. Az életében és a szakmai tevékenysége során is a keleti filozófia tanait követi, és minden egyes kezelés előtt kiürített elmével és 100%-os figyelemmel fordul az elvégzendő feladat elé.

A konferencia első napján Monika az arcvonások rejtette személyiségjegyekről és ezek felismeréséről, elemzéséről illetve figyelembevételének fontosságáról tart előadást a délelőtt folyamán, majd délután a maga által kidolgozott microshading technikáról beszél majd részletesebben, továbbá kihasználva az ő egész világra kiterjedő rálátását, a résztvevőket bevezeti a legújabb trendekbe is.

A második napon Monikával a VIP bérletet vásárlók találkozhatnak, aki számára microshading képzést tart majd elmélettel, bemutatóval és gyakorlattal egybekötve. Remek alkalom ez, hogy az érdeklődők egy ilyen nagynevű szakembertől első kézből tanuljanak egy kiscipőben járó, de óriási lehetőségeket rejtő, újszerű eljárást a haza sminktetoválók, hogy ezzel is elsőként vezethessék be ezt a szolgáltatást szalonjukban. A létszám erősen korlátozott, ezért érdemes mielőbb regisztrálni Monika VIP Micorshading képzésére.

Juhász Klára

kozmetikus mester, biológia-kémia szakos tanár

Klári a hazai szépségipar ugyancsak meghatározó alakja. Jelenleg az Alveola Beauty Akadémia szakmai vezetője, rengeteg intézményben tanított, a Kereskedelmi és Iparkamara Kozmetikus szakosztály elnökségi tagja, és sokat köszönhet neki a hazai szépségipar. Óriási tudásanyag birtokában rengeteg ifjú kozmetikus nőtt fel a keze alatt. Precizitása és szakmai felkészültsége példás. Mai napig oktat és vizsgáztat, kozmetikusként is dolgozik továbbá Báthory Katalinnal karöltve szerzője a 2014-ben megjelent Kozmetikai diagnosztika és a 2017-ben megjelent Bőrtípusok a kozmetikai gyakorlatban című könyveknek.

Már régóta készülünk arra, hogy Klárit meghívjuk előadóként a Sminktetováló konferenciánkra, amely idén végre teljesült is, és ő örömmel fogadta ezt a felkérést. Napindító előadásában, melyet Báthory Katalinnal és Vámos Monikával együtt tart, a bőrtípusok diagnosztizálásáról fog beszélni, mindezt természetesen a tőle megszokott magas szakmai színvonalon. Klári biokémiai ismeretei mindannyiunk számára jól jönnek, így előadása garantáltan tartalmaz majd mindenki számára értékes információt.

Báthory Katalin

aranykoszorús kozmetikus mester, szakoktató

Báthory Katalin a hazai kozmetikus szakma egyik legmeghatározóbb neve, mi pedig nagyon örülünk, hogy idén a Sminktetováló Konferencián is részt vesz előadóként. Talán senki számára nem kell őt bemutatnunk, de mi mégsem állhatjuk meg, hogy ne írjunk róla néhány elismerő szót. 1970 óta dolgozik kozmetikusként, és 80-ban mestervizsgát tett.

A mai napig dolgozik kozmetikusként saját, belvárosi szalonjában, többszáz diák köszönheti neki azt sok-sok tudást, amit az évek alatt megosztott a tanulóival, vizsgáztat, a kamarában is aktív szereplő továbbá létrehozta a hamarosan 10 éves Piknik kört, ami független kozmetikusok önképző köre. Az volt a célja, hogy létrehozzon egy erős szakmai összetartást, az egyébként gyakran egymással rivalizáló szakmán belül, hogy az egyforma értékeket képviselő és fejlődni kívánó szakemberek számára platformot biztosíthasson.

Azóta is töretlen sikerrel és kéthavi rendszerességgel szervez előadásokat és bemutatókat a Piknik kör zászlaja alatt Budapesten. Mostanra már két szakmai könyv is a nevéhez fűződik (2014-ben megjelent Kozmetikai diagnosztika és a 2017-ben megjelent Bőrtípusok a kozmetikai gyakorlatban), melyet szerzőtársával, Juhász Klárával közösen írtak. Mindkét könyv, egyfajta hiánypótló irodalom a kozmetikusok körében, megléte erősen ajánlott minden kezdő és nagy gyakorlattal rendelkező kozmetikus számára.

Kati a konferencián épp a könyvének témájából merítve, a különböző bőrtípusok diagnosztizálásáról fog beszélni nagyon gyakorlatias megközelítésből. Előadásában közreműködik Juhász Klára és Vámos Monika is.

Barna Alexandra

beauty marketing specialista, kozmetikus, tréner

Szandra, a Beauty Marketing Experts alapítója. Jelenleg az egyetlen olyan magyar marketing ügynökséget vezeti, akik kizárólag a szépségiparra specializálódtak.
Szandra kozmetikusként és marketing szakemberként már évek óta foglalkozik kisvállalkozások üzleti fejlesztésével, promócióival, miközben ő maga is vállalkozóként folyamatosan igyekszik példát mutatni a hazai szakembereknek. Oktatásain minden marketing eszközt és ötletet lefordít a szépségipar nyelvére, és azt vallja, hogy akkor lesz igazán jó egy kisvállalkozó marketingje, ha megtalálja a saját hangját, és megtanul ezen keresztül kommunikálni. 

A Sminktetováló Konferencián a Beauty Marketing Experts mindkét napon fontos szerepet kapott tőlünk. Az első napon Szandra előadást tart a személyes márkaépítés eszközeiről és online marketing gyakorlati tippeket ad kifejezetten sminktetoválókra szabva. A második napon pedig csapatával a Business Corner-ben segítenek majd az érdeklődőknek üzletfejlesztés és marketing témákban. 

Helyszín:

Jarl Konferencia

Központ

1133 Budapest,
Váci út 92., 1. emelet