Swiss Color pigmentek

Swiss Color pigmentek

garancia a tökéletes végeredményre

Orvosi tisztaságú, hipoallergén szerves pigmentjeink tökéletesen alkalmasak smink- és orvosi tetoválások készítésére is. A világon egyedülálló módon szinte minden technikára külön terméksorozat áll rendelkezésünkre, így ha minket választasz, garantáltan nem találkozol majd megvalósíthatatlan vendégigénnyel!

A Swiss Color Pigmentek előnyei

A Swiss Color Pigmentek előnyei

szerves alkotóinak köszönhetően hosszú élettartamú, az évek során csekély színtorzulást hozó eredmények

egyedülálló, svájci pontossággal beállított vivőszerek és adalékanyagok

tio2 mentes szemöldökszínek, migrációmentes szálgyógyulás

extra tartós sárga szín alapanyagok

migrációmentes, ébenfekete fekete szemszínek

kimagasló fedőképességű szájsorozat, mellyel akár a száj természtes elszíneződései is igazán jól korrigálhatóak

orvosi tetováláshoz összeállított naturisztikus földszínek

akár egy alkalmazás után is tökéletes fedés

állandó és megbízható homogenitás és fluiditás

kis fajsúlyú csillag alakú szemcseformálódás, mely könnyen fennakad az irha felső rétegeiben

Mindig Veled vagyunk!

Terméktámogatás

Terméktámogatás

Ha egyszer tőlünk vásároltál, garantáljuk Neked, hogy mindig számíthatsz ránk!
Bármilyen kérdésed, észrevételed van a pigmentekkel kapcsolatban, bátran fordulj hozzánk és oktatóink segítenek!

Szakmai cikk

Ismerd meg az alapanyagokat!

A gyakorló sminktetováló visszatérő kérdése: Milyen pigmentet használjak?

És igen, ha most arra gondolsz, hogy az a pigment a legbiztosabb választás, amely a legtöbb páciensed bőrében jól mutat, vagy esetleg arra, hogy “van egy pár színem, ami már számomra nem tud meglepetést okozni”, igazad lehet és valószínű, nem fogsz mellélőni. Hiszen te ezt a pár színt már kitapasztaltad! Ezzel gond nem lehet!

De vajon megelégedsz ezzel? Elég ez a valódi profizmushoz? Olvasd el Bizinger Kata, vezető oktatónk szakmai cikkét a pigmentek tulajdonságairól és alapanyagairól! 

Pigment családok

Swiss Color Pigment családok

IB

a finom, természetes púderes hatásért

MB

szálazott és microblading technikák nélkülözhetetlen színei

IL

a varázslatos ajaktetoválásokért

FEKETE

intenzív fekete árnyalatok bármilyen technikához

DP

speciális pigmentek orvosi tetoválásokhoz

Vélemények

Ti mondtátok

2015 óta dolgozok Swiss Color pigmentekkel és géppel. Mikor elhatároztam, hogy megtanulok sminktetoválni, nagyon alaposan körülnéztem a piacon, és kerestem a legmegbízhatóbb, komoly szakmai háttérrel és több éves tapasztalattal rendelkező céget, hiteles gyakorlati oktatókkal. Ekkor esett a választásom a Swiss Colorra. És ami nekem még nagyon fontos, hogy a pigmentológia képzés komoly gyakorlati tudást ad a festékek megfelelő használatához! Köszönöm az együttműködést!

Pochron Bianka

Hogy miért szeretek a Swiss Color-ral és a céggel dolgozni? Nem is kérdés: profi oktatók, profi minőség, profi háttérmunka. Nem ismerek még egy ennyire összeszedett céget Magyarországon a szépségipar szegmensében, mint a Swiss Color, ami a minőséget, tudást, segítséget és oktatást illeti. Ami pedig a pigmenteket illeti: szerintem a pigmentológia is egyedülálló, Bizinger Kata profi módon magyarázza el a pigmentek minden csínját-bínját, nagy figyelmet fordítva a részletekre, ezáltal magabiztosan tudjuk használni a színeket.

Dragán-Nagy Réka

A Swiss Color termékcsaládra és a Sminktetováló Akadémia by Swiss Colorra az interneten találtam rá. Profi termékcsaládot kerestem, aminek meggyőző a minősége. Amikor rájuk találtam, tudtam, hogy ez az, amit kerestem: magas minőség, egyszerű használat, biztonságos termékek, segítőkész csapat. A festékek vasoxid-mentesek, nem kell félnem az elszíneződéstől, a tetováló gépem pedig az első perctől összenőtt velem, halk és megbízható.

Székely Dóri

Új szabályozás

ECHA – REACH szabályozás

Te felkészültél a változásokra?

 

Olvasd el Bizinger Katalin, vezető oktatónk összefoglaló cikkét, ami által betekintést nyerhetsz a 2022. január 1-én Európa szerte életbe lépő rendelkezésről, ami nagyban befolyásolja a sminktetováló piacot.

Szigorítások a pigment piacon - 2022

Biztos vagyok benne, hogy sok kozmetikus kolléga hallott már arról az új Európai Uniós törvényről, amely sminktetováló és testtetováló piac termékeire vonatkozó szigorításokat tartalmazza. Nem csupán a gyártók és forgalmazók előállítási és vámolási folyamatait befolyásolja, hanem a felhasználóknak is igazodniuk kell az új elvárásokhoz. 2022 január 1-től életbe lép az új szabályozás, ami kiterjed:

  • az összetevőkre,
  • adalékokra és vivőszerekre,
  • az elfogadott gyártástechnológiákra,
  • a termék információs címkéje és csomagolásra.
Olvasd tovább a cikket!

KÉT FONTOS, TISZTÁZANDÓ FOGALOM 

Az EU-ban a tetováló pigmentek nem a kozmetikumok csoportjába tartoznak, hanem a  REACH (mozaikszó: Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals, azaz a vegyi anyagok regisztrációja, értékelése, engedélyezése és korlátozása) átfogó kategóriájába.  Reach besorolás alá esnek mindazon kémiai anyagok, amelyek az ipari folyamatokban vagy  a mindennapi életünkben jelen vannak. Ez az gyakorlatban annyit jelent, hogy a termék országba jutásakor vagy piacra kerülésekor a REACH kategóriára érvényben levő szabályozás alkalmazandó rájuk. Minden cég, aki a ilyen kategóriába tartozó terméket dob piacra, kötelessége a termékét  mind összetétel szempontjából, mind pedig termékdokumentáció szempontjából a REACH termékekre érvényben levő szabályozásnak megfeleltetni. A termékek regisztrációját az ECHA (European Chemical Agency, magyarul: Európai Vegyianyag Ügynökség) fogadja és értékeli. Amennyiben egy termék egészségre ártalmas anyagot, egészségre ártalmas koncentrációban tartalmaz, az ECHA megtagadhatja piacra kerülését, vagy megszűntetheti forgalmazását. REACH kategória szabályozása Európai Unióban gyártott termékekre, illetve az Unióba importált termékekre egyaránt vonatkozik.

EU-S SZABÁLYOZÁS

2021 év elején új, az eddigieknél szigorúbb szabályozást rendeltek el, mely a piaci gyakorlatban 2022 év elejére lép életbe. Ez az időkorlát érvényes minden egyes cégre, aki az ECHA által elfogadott terméket szeretne árusítani.

Eddigi tapasztalat alapján  nincs olyan sminktetováló pigmentet gyártó cég, akit az új szabályozás ne érintene valamilyen módon, és ne kényszerítené azt bizonyos gyártástechnológiai, összetétel és receptúrabeli, címkézési változtatásra. Így  nekünk felhasználóknak meg kell kapjuk termékeink forgalmazójától és/vagy gyártójától az ezzel kapcsolatos megfelelő információkat, hogy termékkészletünk a szabályozáshoz tökéletesen igazodjon.

TERMÉKCíMKE

A termék kiszerelésén felhasználóbarát és összetétel-centrikus elvárásokat fogadtak el. A termékkel kapcsolatos egészségkárosító hatás kizárása érdekében a termékcímkén minden egyes összetevőnek részletesen szerepelnie kell. Természetesen az összetevők mennyiségi aránya csak a pontos termékdokumentációból derül ki, azonban az összetevőket csökkenő sorrendben kell a címkén megjelentetni. Ugyanakkor a címkének olyan infomációkat is tartalmaznia kell, ami megkönnyíti a termék felhasználását.

ÖSSZETEVŐK

Az új szabályozásban az alábbi anyagcsoportok egyes elemeinek maximum koncentrációja került korlátozásra:

  • Azo festékek
  • Rákkeltő aromás aminok
  • Policiklikus aromás szénhidrogének
  • Fémek
  • Alkoholok (isopropil-alkohol, methanol)

ISOPROPIL-ALKOHOL – a törvény hatályba lépéséig a tetováló piac legnépszerűbb alkohola

Vegyünk csak egy mindenki által jól ismert, és széleskörben alkalmazott adalékot az isopropil-alkoholt, amely a sminktetováló termékcímkén 80%-os valószínűséggel előfordul. Ezt a szekunder alkoholt a színezéket gyártó piac előszeretettel alkalmazza, hiszen vízzel minden arányban elegyedik. Amennyiben a vivőközeg nagy részét víz alkotja, ez a vegyület fertőtlenítő és elegyítő hatással bír. Ugyanakkor bizonyos százalék felett gyúlékony, szemet irritáló anyagként van számon tartva. A 2021 elején elfogadott ECHA törvénykezés értelmében használata 2022-től az sminktetováló és tetováló pigment elegyekben 0.01 tömegszázalék esetén megengedett. Ilyen koncentációban ez az anyag már elveszti fertőtlenítő tulajdonságát. Következésképpen minden gyártó kötelessége, az izopropil-alkohol helyett egy új, a termék sterilitását biztosító anyagot találni. Egyes cégek, akik már ideje korán elkezdték a törvényhez igazodó fejlesztéseket,  vízbázisú pigment szuszpenziók esetén a propilén-glikolban, illetve a propilén-glikol glicerin kombinációjában látják a megoldás kulcsát. Ennek az anyagnak vagy anyagkeveréknek semi-invazív felhasználása nem rejt magában egészségügyi kockázatot.

 

CARBON FEKETE – amelynek egyik formáját szinte minden mára használja fekete pigmentként

Igen széleskörben alkalmazott fekete szín összetevő. Eredete, szemcsemérete, fajsúlya, alakja, molekula összetétele szempontjából megszámlálhatatlan megjelenési formával rendelkezik. De nézzük, melyek azok a szén molekulák amelyek az ECHA által nem elfogadott alapanyagként van számon tartva.

Petróliumból származtatott ciklikus aromás hidrokarbon, mely hő hatására (pl.lézerfény) polimerizálódni képes. Bár a termék extra erőteljes opálossággal bír – köszönhető karbon feketéhez képest nagy szemcseméret tartományának 1-4 (mikron) – felhasználása mégis kimagasló egészségügyi kockázattal jár.

Ugyanakkor van a karbonnak egy másik megjelenési formája, a karbon oxigénnel alkotott vegyülete, mely sokkal biztonságosabb alternatívát biztosít. A gyártástechnológiai folyamatok nyersanyaga a gáznemű tiszta szén-dioxid. E színanyag kielégítő opálossággal és jó kopásállósággal rendelkezik. Előállítása igen speciális körülményeket igényel és meglehetősen költséges, viszont ez az összetevő az egészségre ártalmatlan, az EU által 2022 után is elfogadott fekete pigment alapanyag.

Az ECHA legújabb elvárásai már 2021 év elején publikálásra kerültek,  a cégeknek 12 hónapjuk volt felkészülni arra, hogy a törvény jogerőre emelkedésekor termékeik készen álljanak az európai forgalmazásra. A piac számára napjainkban kezd nyilvánvalóvá válni, hogy ezt senki nem fogja ’megúszni’. De kérdezem én, miért is akarnánk? Kozmetikusok vagyunk, számunkra a vendég hosszútávon fenntartható egészsége, bőrének védelme az elsődleges célunk. Ezt sem kozmetikai sem pedig sminktetováló beavatkozásokkal kockára nem tennénk. Ennek tükrében választunk magunknak termékcsaládot, mégpedig olyat, aki tiszteletben tartja a mindenki számára közös érdeket.

Forrás: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:32020R2081&from=EN