Swiss Color – új generációs pigmentek

Swiss Color – új generációs pigmentek

A jövő sminktetováló pigmentjei

A jövő sminktetováló pigmentjei

GYORSABB BEJUTÁS

TÖKÉLETESEBB MEGTAPADÁS

ERŐTELJESEBB FEDÉS

RÖVIDEBB KEZELÉSI IDŐ

KEVESEBB FÁJDALOM

KEVESEBB UTÓMUNKA

Pigment családok

Swiss Color Pigment családok

BASE

tiszta alapszínek keveréshez

BROW

szemöldök pigmentek

LIP

ajakpigmentek

EYELINER

szemkontúr pigmentek

SCALP

fejbőr pigmentek

AREOLA

areola pigmentek

HELPS

konzisztencia módosítók

Töltsd le a Swiss Color színskálát, hogy mindig kéznél legyen!

Színskálánk rengeteg információval ellát a pigmentekről. Látod benne a különböző árnyalatokat, azok színalapanyag szerinti összetételét, megtudhatod, hogy egy adott színt mely bőrszíntípusok számára javasoljuk, továbbá hasznos keverési tippeket adunk neked.

A Swiss Color büszkén mutatja be az új generációs, ECHA és REACH kompatibilis pigmentsorozatát.

A minőség és a biztonság a prioritásunk

Az új Swiss Color pigmentek már az első kezelés során gyorsabban és könnyebben bejutnak a bőrbe, ezáltal lerövidülhet a kezelés ideje, illetve kevesebb utómunka szükséges. A vendég is rövidebb ideig érezheti az esetleges kényelmetlenséget és fájdalmat.

Ezekkel a pigmentekkel már egy körben magasabb fedés érhető el. Az új receptúra és gyártástechnológia pedig lehetővé teszi, hogy az eredmény még tartósabb lehessen.

Jól átgondolt rendszer

Jól átgondolt rendszer

A Swiss Color kidolgozott egy olyan egyedülálló rendszert, ami lehetővé teszi a végtelen árnyalatok előállítását, illetve hogy magunk állíthassuk be a termék konzisztenciáját, a választott technikának és bőrtípusnak megfelelően. Mit jelent ez?

Soha nem látott lehetőség, határtalan kreativitás!

Használj tiszta alapszíneket a magad keverékeiben!

A pigment paletta kevesebb, de nagyon jól átgondolt árnyalatból áll, amik egymással természetesen nyugodtan keverhetőek, és rendkívül jól elegyednek. Az egyes területekre kialakított palettákat kiegészíti egy bázis szín paletta, ami tiszta alapszínekből áll. Ez egy egyedülálló lehetőség, ami eddig nem adatott meg a sminktetoválóknak. Az alapszínek használatával a meglévő palettáját addig finomíthajta, variálhatja, amíg csak a kreativitása terjed.

Ez a rendszer ráadásul lehetővé teszi, hogy kisebb befektetés mellett (mert kevesebb szín létezik) a lehetőségei a végtelenségig bővüljenek.

Állítsd be a konzisztenciát a technikának megfelelően.

Mostantól nincs szükség technikaspecifikus sorozatokra, hiszen ugyanaz a középfolyós pigment egyszerűen sűrűbbé vagy hígabbá varázsolható, a megfelelő konzisztencia-módosító termékkel. Így magad gondoskodhatsz arról, hogy például microblading esetén a választott árnyalatú pigmentedet addig sűrítsd a Pigment Performerrel, amíg az tökéletessé nem válik a szálazásokhoz. Vagy lágy, púderes hatást szeretnél elérni, minél összemosottabb eredménnyel. Használd a Pigment Solutiont, hogy még hígabbá váljon a pigmented.

Felhasználóbarát

Segítjük a felhasználást!

Oktatásunk

A Sminktetováló Akadémia by Swiss Color eddig is híres volt az alapos pigmentológia oktatásáról. Az eddig bevált rendszerre alapozva, még új formában várunk minden felhasználót a pigmentolgóia képzésünkön, hogy maximálisan segítsük és támogassuk a Swiss Color pigmentek felhasználását, és a szakember naprakész fejlődését.

 

Pigmentológia – Válassz tudatosan! 

Őszinte kommunikáció

Hiszünk a transzparens és őszinte kommunikációban!

A MINŐSÉG és a BIZTONSÁG a prioritásunk

Mentesek!

A Swiss Color pigmentek NEM tartalmazzák a következő, egészségre ártalmas és veszélyes alapanyagokat:

 • nehéz fémek
 • vasoxid
 • tartrazin
 • PAH
 • AZO pigmentek
 • NDELA
 • tartósítók

Összetevők

Az Swiss Color pigmentek összetevőinél a gyártó különös figyelmet fordít a
magas tisztaságra:

 • aqua
 • propylene glycol
 • glycerin
 • silica
 • PEG-400
 • Simethicone
 • CI 77891
 • CI 56300
 • CI 561170
 • CI 56110
 • CI 73907
 • CI 51345
 • CI 77266

Gyártás

 

A Swiss Color pigmentek a GMP (Good Manufacturing Practise) irányelvei alapján, az ECHA legújabb rendeletének, a REACH-nek tökéletesen megfelelve készülnek.

A magas tisztaságú alapanyagokat vákuum alatt keverik, majd gamma sugárral sterizilálják. Elkerülendő az esetleges allergiákat, a Swiss Color pigmentekben nincsen tartósítószer.

Minden polcra kerülő pigmentet szigorú előírások alapján, többlépcső önellenőrzés mellett gyártanak, majd forgalombakerülés előtt egy független, akkreditált laboratóriummal is teszteltetnek.

Új szabályozás

ECHA – REACH szabályozás

Te felkészültél a változásokra?

 

Olvasd el Bizinger Katalin, vezető oktatónk összefoglaló cikkét, ami által betekintést nyerhetsz a 2022. január 1-én Európa szerte életbe lépő rendelkezésről, ami nagyban befolyásolja a sminktetováló piacot.

Szigorítások a pigment piacon - 2022

Biztos vagyok benne, hogy sok kozmetikus kolléga hallott már arról az új Európai Uniós törvényről, amely sminktetováló és testtetováló piac termékeire vonatkozó szigorításokat tartalmazza. Nem csupán a gyártók és forgalmazók előállítási és vámolási folyamatait befolyásolja, hanem a felhasználóknak is igazodniuk kell az új elvárásokhoz. 2022 január 1-től életbe lép az új szabályozás, ami kiterjed:

 • az összetevőkre,
 • adalékokra és vivőszerekre,
 • az elfogadott gyártástechnológiákra,
 • a termék információs címkéje és csomagolásra.
Olvasd tovább a cikket!

KÉT FONTOS, TISZTÁZANDÓ FOGALOM 

Az EU-ban a tetováló pigmentek nem a kozmetikumok csoportjába tartoznak, hanem a  REACH (mozaikszó: Registration, Evaluation, Authorization and Restriction of Chemicals, azaz a vegyi anyagok regisztrációja, értékelése, engedélyezése és korlátozása) átfogó kategóriájába.  Reach besorolás alá esnek mindazon kémiai anyagok, amelyek az ipari folyamatokban vagy  a mindennapi életünkben jelen vannak. Ez az gyakorlatban annyit jelent, hogy a termék országba jutásakor vagy piacra kerülésekor a REACH kategóriára érvényben levő szabályozás alkalmazandó rájuk. Minden cég, aki a ilyen kategóriába tartozó terméket dob piacra, kötelessége a termékét  mind összetétel szempontjából, mind pedig termékdokumentáció szempontjából a REACH termékekre érvényben levő szabályozásnak megfeleltetni. A termékek regisztrációját az ECHA (European Chemical Agency, magyarul: Európai Vegyianyag Ügynökség) fogadja és értékeli. Amennyiben egy termék egészségre ártalmas anyagot, egészségre ártalmas koncentrációban tartalmaz, az ECHA megtagadhatja piacra kerülését, vagy megszűntetheti forgalmazását. REACH kategória szabályozása Európai Unióban gyártott termékekre, illetve az Unióba importált termékekre egyaránt vonatkozik.

EU-S SZABÁLYOZÁS

2021 év elején új, az eddigieknél szigorúbb szabályozást rendeltek el, mely a piaci gyakorlatban 2022 év elejére lép életbe. Ez az időkorlát érvényes minden egyes cégre, aki az ECHA által elfogadott terméket szeretne árusítani.

Eddigi tapasztalat alapján  nincs olyan sminktetováló pigmentet gyártó cég, akit az új szabályozás ne érintene valamilyen módon, és ne kényszerítené azt bizonyos gyártástechnológiai, összetétel és receptúrabeli, címkézési változtatásra. Így  nekünk felhasználóknak meg kell kapjuk termékeink forgalmazójától és/vagy gyártójától az ezzel kapcsolatos megfelelő információkat, hogy termékkészletünk a szabályozáshoz tökéletesen igazodjon.

TERMÉKCíMKE

A termék kiszerelésén felhasználóbarát és összetétel-centrikus elvárásokat fogadtak el. A termékkel kapcsolatos egészségkárosító hatás kizárása érdekében a termékcímkén minden egyes összetevőnek részletesen szerepelnie kell. Természetesen az összetevők mennyiségi aránya csak a pontos termékdokumentációból derül ki, azonban az összetevőket csökkenő sorrendben kell a címkén megjelentetni. Ugyanakkor a címkének olyan infomációkat is tartalmaznia kell, ami megkönnyíti a termék felhasználását.

ÖSSZETEVŐK

Az új szabályozásban az alábbi anyagcsoportok egyes elemeinek maximum koncentrációja került korlátozásra:

 • Azo festékek
 • Rákkeltő aromás aminok
 • Policiklikus aromás szénhidrogének
 • Fémek
 • Alkoholok (isopropil-alkohol, methanol)

ISOPROPIL-ALKOHOL – a törvény hatályba lépéséig a tetováló piac legnépszerűbb alkohola

Vegyünk csak egy mindenki által jól ismert, és széleskörben alkalmazott adalékot az isopropil-alkoholt, amely a sminktetováló termékcímkén 80%-os valószínűséggel előfordul. Ezt a szekunder alkoholt a színezéket gyártó piac előszeretettel alkalmazza, hiszen vízzel minden arányban elegyedik. Amennyiben a vivőközeg nagy részét víz alkotja, ez a vegyület fertőtlenítő és elegyítő hatással bír. Ugyanakkor bizonyos százalék felett gyúlékony, szemet irritáló anyagként van számon tartva. A 2021 elején elfogadott ECHA törvénykezés értelmében használata 2022-től az sminktetováló és tetováló pigment elegyekben 0.01 tömegszázalék esetén megengedett. Ilyen koncentációban ez az anyag már elveszti fertőtlenítő tulajdonságát. Következésképpen minden gyártó kötelessége, az izopropil-alkohol helyett egy új, a termék sterilitását biztosító anyagot találni. Egyes cégek, akik már ideje korán elkezdték a törvényhez igazodó fejlesztéseket,  vízbázisú pigment szuszpenziók esetén a propilén-glikolban, illetve a propilén-glikol glicerin kombinációjában látják a megoldás kulcsát. Ennek az anyagnak vagy anyagkeveréknek semi-invazív felhasználása nem rejt magában egészségügyi kockázatot.

 

CARBON FEKETE – amelynek egyik formáját szinte minden mára használja fekete pigmentként

Igen széleskörben alkalmazott fekete szín összetevő. Eredete, szemcsemérete, fajsúlya, alakja, molekula összetétele szempontjából megszámlálhatatlan megjelenési formával rendelkezik. De nézzük, melyek azok a szén molekulák amelyek az ECHA által nem elfogadott alapanyagként van számon tartva.

Petróliumból származtatott ciklikus aromás hidrokarbon, mely hő hatására (pl.lézerfény) polimerizálódni képes. Bár a termék extra erőteljes opálossággal bír – köszönhető karbon feketéhez képest nagy szemcseméret tartományának 1-4 (mikron) – felhasználása mégis kimagasló egészségügyi kockázattal jár.

Ugyanakkor van a karbonnak egy másik megjelenési formája, a karbon oxigénnel alkotott vegyülete, mely sokkal biztonságosabb alternatívát biztosít. A gyártástechnológiai folyamatok nyersanyaga a gáznemű tiszta szén-dioxid. E színanyag kielégítő opálossággal és jó kopásállósággal rendelkezik. Előállítása igen speciális körülményeket igényel és meglehetősen költséges, viszont ez az összetevő az egészségre ártalmatlan, az EU által 2022 után is elfogadott fekete pigment alapanyag.

Az ECHA legújabb elvárásai már 2021 év elején publikálásra kerültek,  a cégeknek 12 hónapjuk volt felkészülni arra, hogy a törvény jogerőre emelkedésekor termékeik készen álljanak az európai forgalmazásra. A piac számára napjainkban kezd nyilvánvalóvá válni, hogy ezt senki nem fogja ’megúszni’. De kérdezem én, miért is akarnánk? Kozmetikusok vagyunk, számunkra a vendég hosszútávon fenntartható egészsége, bőrének védelme az elsődleges célunk. Ezt sem kozmetikai sem pedig sminktetováló beavatkozásokkal kockára nem tennénk. Ennek tükrében választunk magunknak termékcsaládot, mégpedig olyat, aki tiszteletben tartja a mindenki számára közös érdeket.

Forrás: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/PDF/?uri=CELEX:32020R2081&from=EN